Lubach onmogelijk objectief over Ollongren – producent Lubach is vrouw Ollongren

Bij Zondag met Lubach (ZML) op zondag 28 maart 2021 ging een item over “Ollongren & Omtzigt”.[1] De notities van verkenner en minister van BZK Kajsa Ollongren (D66) werden besproken waarop stond: “positie Omtzigt, functie elders”. In het item stond Omtzigt centraal, maar werd Ollongren amper (kritisch) bediscussieerd. Wel ging veel aandacht naar Rutte, Kaag en de nieuwe verkenners. Er is een reden dat Lubach onmogelijk objectief kan zijn over Ollongren.

Producent ZML is vrouw van Ollongren

Minister van BZK Kajsa Ollongren is namelijk al meer dan 20 jaar getrouwd met Irene van den Brekel.[2] Irene van den Brekel is sinds het begin (2014) producent van Zondag met Lubach. Irene van den Brekel richtte in 2001 het bedrijf ‘Human Factor Television Productions’ op dat ZML produceert.[3] Ook is Irene van den Brekel directeur van haar bedrijf. In een interview met het Parool in 2015 zei zij over ZML:

“En bij Lubach is alles gescript of geanimeerd. Ook daar is niet één zin per ongeluk.”

Ook moet niet vergeten worden dat Lubach met zijn programma veel invloed heeft op de Nederlandse bevolking. Het programma trok gisteren gemiddeld dik 1,8 miljoen kijkers. Eind 2020 haalde het programma nog een kijkcijferrecord met 2,1 miljoen kijkers.


[1] https://www.youtube.com/watch?v=CmXIX37L5-g&ab_channel=vprozondagmetlubach

[2] https://www.ad.nl/politiek/kajsa-ollongren-openhartig-over-de-crisis-politiek-en-haar-vrouw~ae245f3b4/

https://www.ad.nl/politiek/kajsa-ollongren-ik-heb-ook-gewoon-een-priveleven~abdd3ebc/

[3] https://humanfactortv.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.