Misdaad door migranten – Een Europese trend

We hebben het er al een keer over gehad, toen de hoofdeconoom van het CBS beweerde dat meer migranten zorgen voor minder misdaad. Die opmerking was toen onzin, en is nu nog steeds onzin. Maar het gaat nog verder. De opmerking is niet alleen onzin voor Nederland, de opmerking is ook onzin voor heel Europa. Overal zien we dezelfde trends, over het hele continent gebeurt hetzelfde.

Forbidden Statistics
‘Forbidden Statistics’

Welke migranten?

Immigranten zijn sterk oververtegenwoordigd in de misdaad. Maar niet zozeer eerste-generatie immigranten. Niet zozeer immigranten uit arme regio’s. Nee, vooral die migranten die cultureel sterk verschillen, voornamelijk door hun aanhang van het islamitisch geloof, en migranten met Afrikaanse afkomst. Die conclusies zijn allemaal terug te vinden in de data van het CBS.

Is het leeftijd?

Vaak wordt beweerd dat leeftijd een grote rol speelt, maar de CBS-data laat toe dat men filtert op leeftijdscategorie en die dus met elkaar kunnen worden vergeleken. Alhoewel het verschil daardoor verkleint, verdwijnt het niet. Daar waar Antilianen eerst 7 keer zo gewelddadig zijn, zijn ze gecorrigeerd voor leeftijd slechts 6 keer zo gewelddadig. Dat maakt het er nou niet veel beter op. Dezelfde trend is te zien in de statistieken die de Britten bijhouden, alhoewel ze daar niet onderscheiden op nationale afkomst, maar puur op ras. Ook daar zijn Britten met Afrikaanse afkomst vele malen gewelddadiger dan blanken. Ook daar blijft deze trend bestaan, nadat gecorrigeerd is voor leeftijd.

Institutioneel geweld

Hetzelfde is te zien bij de islam. Immigranten uit Afghanistan, Irak, Marokko, of Turkije zijn allemaal sterk oververtegenwoordigd. Behalve terrorisme, iets wat op zichzelf al erg genoeg is, brengen moslims ook een sterke stijging in groepsverkrachtingen. Alhoewel moslims een minderheid vormen in heel Europa, zijn moslims verantwoordelijk voor de meerderheid van de groepsverkrachtingen. Soms is het incidenteel, en grijpt een groepje mannen een kans waar ze deze aangeboden krijgen, maar vaak is het institutioneel. In Engeland hebben groepen Pakistaanse mannen in het Rotherham schandaal jarenlang tienduizenden blanke Engelse meisjes misbruikt, verkracht, en geprostitueerd. De slachtoffers waren vrijwel uitsluitend blanke Engelse meisjes uit de lagere klasse, de daders waren vrijwel uitsluitend Pakistaanse mannen. Politie en media wisten ervan, maar dit werd stilgehouden onder meer vanwege de afkomst van de mannen om racisme te voorkomen. In Nederland is eenzelfde trend te zien met Marokkaanse loverboys. Alhoewel op kleinere schaal is het leed voor de individuele slachtoffers er niet minder om.

Wil je meer weten over de invloed van niet-westerse migranten op misdaad in Europa? Lees dan ‘Forbidden Statistics’ – te vinden op Amazon en bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *